Oudercomité

Oudercomité

We vinden het belangrijk om een oudercomité te hebben op onze school, omdat ouders een onmisbare schakel zijn om mee te bouwen aan de school en de schoolomgeving.

Op regelmatige basis komt het oudercomité samen met de directie en afvaardiging van de leerkrachten om de belangen van de school, de schoolomgeving en de leerlingen te bespreken. Zij stellen tot doel om een vlotte dialoog te onderhouden tussen de directie en de leerkrachten van de school enerzijds en alle ouders anderzijds. Zo behartigen wij optimaal de belangen van alle leerlingen.

Wat doen we het oudercomité?

Het oudercomité denkt samen met de directie en de leerkrachten na over hoe ze de schoolwerking kunnen verbeteren en versterken. Ze organiseren samen op regelmatige tijdstippen een aantal activiteiten en helpen een handje bij activiteiten van de school.

Zo zorgen ze elke woensdagmiddag voor heerlijke zelfgemaakte smosjes.

Ze zijn ook onze helpende handen bij allerhande schoolse activiteiten zoals de wintermarkt, het schoolfeest enzoverder.

De opbrengsten van de activiteiten worden aangewend om extra materialen aan te kopen voor de school en dit ten behoeve van de leerlingen.

Samen staan we sterker. En dit alles voor een leefbare schoolomgeving.

Zit vergaderen niet in je bloed, maar wil je wel je handen uit de mouwen steken? Dan kun je jezelf opgeven als een “helpende hand”, zodat wij je kunnen contacteren wanneer we extra hulp nodig hebben tijdens een activiteit. U kan uw naam doorgeven aan de leerkracht.